Bol.com Software Engineer Interview Questions | Glassdoor

Bol.com Software Engineer Interview Questions

Interviews at Bol.com

4 Interview Reviews

Experience

Experience
50%
25%
25%

Getting an Interview

Getting an Interview
50%
50%

Difficulty

3.5
Average

Difficulty

Hard
Average
Easy

 

Software Engineer Interview

Anonymous Interview Candidate in Utrecht (Netherlands)
No Offer
Neutral Experience
Difficult Interview

Application

I applied online. I interviewed at Bol.com (Utrecht (Netherlands)) in April 2019.

Interview

Interview started with initial discussion, then 2nd level some online tests, coding test and then final interview.

First discussion is will be normal introduction, if you pass on this. then will be given online test, which you really need to score well and it will need some of your brain power. if you pass this stage , then will be given coding challange followed by a final interview

Interview Questions

 • online test expectation is high, coding will also be good quality challange   Answer Question

Other Interview Reviews for Bol.com

 1. Helpful (6)  

  Software Engineer Interview

  Anonymous Interview Candidate in Utrecht (Netherlands)
  Declined Offer
  Negative Experience
  Average Interview

  Application

  I applied through a recruiter. The process took 4 weeks. I interviewed at Bol.com (Utrecht (Netherlands)) in January 2016.

  Interview

  Ik werd benaderd door een recruiter van Bol. Met hem heb ik twee prettige telefoongesprekken gehad. Daarna had ik een gesprek met een manager en een technisch architect, wat ook prettig was. Er werd benadrukt dat dit een 'informeel' gesprek was en niet echt telde als eerste gesprek. Er zouden nog een technische test, tweede (eigenlijk dus eerste) gesprek, assessment en eventueel derde gesprek volgen.

  Ik had aangegeven erg weinig tijd te hebben voor een uitgebreide uitwerking van de technische test, daarvan werd meerdere keren gezegd dat het allemaal geen probleem was. Tijdens het tweede gesprek bleek dat dit toch wel echt een probleem was, ze zeiden letterlijk 'normaal zien we mensen die een week lang dag en nacht doorwerken aan deze opdracht'. Ze gingen ook erg lang in op waarom ik voor Play had gekozen en niet een ander framework, wat me voor zo'n kleine applicatie niet zo relevant leek, maar ok. In de rest van het gesprek werden veel opmerkingen gemaakt van het soort 'ik vraag natuurlijk door naar dit onderwerp omdat ik iets specifieks wil horen.' Alsof het geen discussie van voor- en nadelen was, maar het enige dat telde was of ik uit mezelf ook hetzelfde vond als de senior developer.

  Vervolgens belde de recruiter met een inschalingsvoorstel dat ver onder mijn huidige functie zat, terwijl ik had verwacht dat er nog een assessment en eventueel gesprek zouden zijn. Ik heb het voorstel afgewezen. Aan de procedure als geheel heb ik een vervelend gevoel overgehouden, hoewel het contact met de recruiter en de teamleiders met wie ik sprak heel goed was.

  Interview Questions

  Bol.com Response

  Jan 19, 2017 – Employer Branding Specialist

  Allereerst hartelijk bedankt dat je de tijd hebt willen nemen om een review achter te laten. We vinden het erg vervelend dat je het proces als onprettig hebt ervaren. Dit is uiteraard nooit onze... More


 2.  

  Software Engineer Interview

  Anonymous Interview Candidate in Utrecht (Netherlands)
  Declined Offer
  Positive Experience
  Difficult Interview

  Application

  I applied through a recruiter. The process took 2 weeks. I interviewed at Bol.com (Utrecht (Netherlands)) in October 2017.

  Interview

  Een aantal prettige gesprekken gehad op afstand met een recruiter, een capability test moeten doen en vervolgens gesprekken met een Senior Software Engineer, een Software Engineer en diezelfde recruiter op kantoor gehad.

  Interview Questions

 3.  

  Software Engineer Interview

  Anonymous Employee in Utrecht (Netherlands)
  Accepted Offer
  Positive Experience
  Average Interview

  Application

  I applied online. The process took 2 weeks. I interviewed at Bol.com (Utrecht (Netherlands)) in October 2019.

  Interview

  Telefonisch eerste contact, meeredere tests en vervolgens meerdere gesprekken op locatie. Na het gesprek op locatie is er een aanbod gedaan. Alle gesprekken waren erg gemoedelijk en de communicatie ook. Heb dit dan ook als erg prettig ervaren. Tijdens de gesprekken werden er geen onnodige vragen gesteld en kreeg ik zelf ook ruimte om vragen te stellen.

  Interview Questions

  • Technische en vragen die de persoonlijke kant op gaan.   1 Answer

Don't Miss Out On a Job You Love
Upload a resume to easily apply to jobs from anywhere. It's simple to set up.