Shell Postdoctoraal Onderzoeker Interview Questions | Glassdoor

Shell Postdoctoraal Onderzoeker Interview Questions

11 Interview Reviews

Experience

Experience
77%
11%
11%

Getting an Interview

Getting an Interview
60%
20%
10%
10

Difficulty

3.9
Average

Difficulty

Hard
Average
Easy

11 Candidate Interview ReviewsBack to all Interviews

Filter

Sort: PopularDateDifficulty

Filter

Sort: PopularDateDifficulty

Helpful (35)  

Postdoctoraal Onderzoeker Interview

Anonymous Employee in The Hague (Netherlands)
Accepted Offer
Positive Experience
Difficult Interview

(Translated from English)

Application

I applied online. The process took 4+ weeks. I interviewed at Shell (The Hague (Netherlands)) in October 2014.

Interview

Het sollicitatieproces voor het Shell Graduate Programme is erg gedetailleerd weergegeven op hun website en grondig uitgelegd als je wordt uitgenodigd. Mijn ervaring is als volgt.

Stap 1. Online sollicitatie

Een simpele CV upload en een algemene vragenlijst (achtergrond sollicitant, betrokkenheid in belangenverstrengeling, etc.) is alles wat je hier moet doen.

Stap 2. Online beoordeling

Wanneer de online sollicitatie is goedgekeurd, moet er een online assessment worden gemaakt. Wat bestaat uit

* Competentie-gebaseerde vragen (persoonlijkheid, niet getimed)

* besluitvorming (scenario’s, niet getimed) en probleemoplossingstaken (wiskunde/grafieken, getimed)

Wat in het eerste deel belangrijk is, is realistisch en eerlijk zijn. Van de 5 mogelijk reacties op de voorgelegde situaties, is er maar een die het meest geschikt lijkt. Echter, wat zou JIJ doen en welke reactie weerspiegelt jouw persoonlijkheid het beste? Het tweede assessment vereist dat je de beste reactie kiest op het gepresenteerde scenario. De wiskunde opdrachten zijn niet moeilijk voor engineering studenten. Als je het niet binnen de tijd haalt, maak je geen zorgen, je kunt nog steeds het assessment in zijn geheel halen.

Stap 3. CAR-gebaseerd sollicitatiegesprek

Capaciteiten, prestaties, relaties, etc. Elk van deze onderwerpen zal worden besproken in een strak georganiseerd gesprek. Een medewerker van Shell zal het gesprek afnemen met vragen die hij van papier opleest. Je antwoord zal worden opgeschreven en niet worden besproken. Bereid je voor door aan situaties te denken waarin jij het verschil maakte: andere overtuigen van jouw visie, het respecteren van de mening van anderen, je persoonlijke doelen, situaties waar je discipline moest tonen om een doel te bereiken, of waarin je je manier van communiceren moest aanpassen. Ze gebruiken de STAR- methode: Situatie, Taak, Actie, Resultaat: noem een situatie, wat wilde je bereiken, hoe heb je dit gedaan en wat was het resultaat?

Stap 4. Shell Recruitment Dag (SRD)

Wanneer je succesvol bent in stap 3, zal je worden uitgenodigd voor een SRD. Deze bestaat uit twee dagen, waarvan de eerste niet wordt beoordeeld en enkel als voorbereiding dient en de tweede die bestaat uit vijf assessments. Realiseer je dat de 5-6 andere kandidaten niet je concurrenten zijn. Iedereen kan wel of niet succesvol zijn.

* Etray oefening

Bij deze getimede taak moet je e-mails beantwoorden door de geschikte meerkeuze reactie te kiezen. Je zal soms moeten rekenen. Je ontvangt de dag van tevoren een informatiepakket om je vertrouwd te maken met het scenario.

* Groep taak

Terwijl ongeveer 8 beoordelaars (Shell medewerkers) rondom in de ruimte zitten, moet je een getimede taak afmaken met de andere kandidaten. Je zal worden beoordeeld op hoe je samenwerkt en, erg belangrijk, hoe je ervoor zorgt dat het doel van de groep bereikt wordt in plaats van je eigen belangen.

* Zelfreflectie gesprek

Dit onderdeel is behoorlijk relaxed. Twee van de beoordelaars zullen je interviewen over hoe je de problemen in de Etray en groep taken getackeld hebt. Heb je je strategie veranderd en hoe denk je dat je tijdens de groepsdiscussie hebt gepresteerd? Dit zal onder andere je besef van de groepsdynamiek meten. De medewerkers zijn vriendelijk, maak je geen zorgen om een ruwe gespreksstijl.

* Casus studie

In deze getimede taak, zal je een informatiepakket moeten lezen en een keuze maken tussen twee of drie engineering oplossingen (bijv. welke boortechniek of pijplijnroute is de beste). Daarna zal je je keuzen moeten presenteren en moeten rechtvaardigen voor twee beoordelaars. Ze zullen je besluitvorming beoordelen door je 30 minuten lang vragen te stellen. Het gaat niet per se om de goede oplossing, maar om je redenering.

* CAR-interview

Erg vergelijkbaar met het gesprek in stap 3. Echter, deze is iets meer gedetailleerd en vereist meer specifieke voorbeelden van je capaciteiten, successen en relaties. Ook worden precieze doelen gewaardeerd.

Stap 5. Aanbod, indien succesvol in stap 4.

Ik kreeg twee dagen later een telefoontje en werd geïnformeerd over het meest waarschijnlijke aanbod dat ze zouden maken.

Laatste aantekeningen:

- De atmosfeer is behoorlijk relaxed. De SRD is zo goed georganiseerd dat je je geen zorgen hoeft te maken over wat je wel en niet kunt verwachten tijdens de oefeningen. De beoordelaars (Shell medewerkers) zijn vriendelijk en heel aanspreekbaar gedurende de niet-getimede momenten van de SRD. Ze zijn meer dan bereid om uit te leggen hoe het is om daar te werken en wat de mogelijkheden zijn.

- De niet beoordeelde SRD dag (1e) eindigt met een diner in je hotel met twee afgestudeerden ingeschreven in het Shell Graduate Program. Vraag ze om tips en trucs als voorbereiding op de volgende dag. Ze zijn meer dan bereid om je te helpen en kunnen je een goed idee geven over hoe het is om voor Shell te werken.

- Wees je zelf, relax en wees eerlijk

- Je zal feedback ontvangen op je prestaties op je SRD ongeacht of je succesvol bent of niet. Erg nuttig voor je persoonlijke ontwikkeling.

- Reiskosten worden vergoed (afstand afhankelijk). Vliegticket betaald als je moet vliegen. Verblijf in hotel met ontbijt en diner wordt gedekt.

Interview Questions

Negotiation

Ik wacht op de details van het aanbod.

Other Interview Reviews for Shell

 1. Helpful (2)  

  Postdoctoraal Onderzoeker Interview

  Anonymous Interview Candidate in The Hague (Netherlands)
  No Offer
  Difficult Interview

  (Translated from English)

  Application

  I applied online. The process took 6 weeks. I interviewed at Shell (The Hague (Netherlands)).

  Interview

  Na een eerste CV check, wordt je direct uitgenodigd om een vragenlijst over het gedrag en een numerieke toets af te maken. Als je daarin slaagt, wordt je uitgenodigd voor een telefonisch interview. Daarna zou je kunnen worden uitgenodigd voor een Shell Recruitment Day. Tijdens deze dag krijg je een e-tray opdracht, een groepsdiscussie, een case gesprek en een persoonlijk gesprek. Binnen drie werkdagen krijgt je een aanbod of je zal worden afgewezen.

  Interview Questions

  • Voor het casus interview, denk aan verschillende oplossingen. Nadat je je eerste beste oplossing hebt gepresenteerd, wordt van je verwacht dat je met andere oplossingen komt.   Answer Question

 2.  

  Postdoctoraal Onderzoeker Interview

  Anonymous Interview Candidate in Rijswijk, South Holland (Netherlands)
  No Offer
  Positive Experience
  Difficult Interview

  (Translated from English)

  Application

  I applied through a recruiter. The process took 4+ weeks. I interviewed at Shell (Rijswijk, South Holland (Netherlands)) in August 2014.

  Interview

  Na te zijn benaderd door een recruiter deed ik de tests, gedrags- en numerieke, die eenvoudig en niet moeilijk waren. Deed het niet zo goed in de numerieke test, ik had maar 2/3 van de vragen af. Maar volgens de recruiter scoorde ik bovengemiddeld. Had een één-op-één gesprek. Ze lezen gewoon van een blaadje welke vragen ze moeten stellen (niet door HR maar willekeurige mensen in het bedrijf) Situatie gebaseerd vragen ... bereid goede voorbeelden voor. Er was geen kennis van het bedrijf nodig, ik heb mijn tijd verspild door daarop te focussen in plaats van goede voorbeelden voor te bereiden.

  Interview Questions

  • Benoem een situatie waarin je met iemand samen moest werken, hoe ontwikkelde die verhouding?   Answer Question
 3.  

  Postdoctoraal Onderzoeker Interview

  Anonymous Interview Candidate in The Hague (Netherlands)
  No Offer
  Positive Experience
  Average Interview

  (Translated from English)

  Application

  I applied through other source. I interviewed at Shell (The Hague (Netherlands)) in June 2014.

  Interview

  De sollicitatieprocedure voor afgestudeerden is zeer eenvoudig en duidelijk. Na het indienen van je CV en de online sollicitatie is er een numerieke en persoonlijkheid assessment waarna je gebeld kan worden voor een gesprek. Na een succesvol gesprek word je uitgenodigd voor de Shell wervingsdag.

  De assessments zijn in mijn mening nogal lang maar duidelijk te begrijpen. De reactietijd na de assessment is ook erg snel (binnen een paar dagen). De volgende ronde: het gesprek is ook mooi gestroomlijnd hoewel het een beetje dubbelop is. Het duurde ongeveer een uur en bevatte vragen over behaalde prestaties en relaties met collega’s. De laatste ronde is

  Interview Questions

  • Ik vond de vragen om hetzelfde thema draaien. Hoewel ze niet echt moeilijk waren moest ik echt moeite doen om niet een uur lang dezelfde antwoorden te geven.   Answer Question

 4.  

  Postdoctoraal Onderzoeker Interview

  Anonymous Interview Candidate in Amsterdam (Netherlands)
  No Offer
  Average Interview

  (Translated from English)

  Application

  I applied online. The process took 4+ weeks. I interviewed at Shell (Amsterdam (Netherlands)) in May 2014.

  Interview

  Eerste fase is het voltooien van twee rondes van online testen, een persoonlijke en een cognitieve test. Testen zijn nu moeilijk. Als je slaagt, word je uitgenodigd voor een gesprek. De interviewer beoordeelt op basis van CAR criteria. Ik kreeg geen vragen over het bedrijf (meer over waarom je kiest voor de olie industrie, waarom Shell) en had geen onderwerp om over te discussiëren.

  Interview Questions


 5.  

  Postdoctoraal Onderzoeker Interview

  Anonymous Interview Candidate in The Hague (Netherlands)
  No Offer
  Negative Experience
  Difficult Interview

  (Translated from English)

  Application

  I interviewed at Shell (The Hague (Netherlands)) in September 2013.

  Interview

  Interview in Den Haag hoofdkwartier en assessment dag in Londen

  Interview Questions


 6. Helpful (2)  

  Postdoctoraal Onderzoeker Interview

  Anonymous Interview Candidate in The Hague (Netherlands)
  No Offer
  Positive Experience
  Average Interview

  (Translated from English)

  Application

  I applied online. The process took 4+ months. I interviewed at Shell (The Hague (Netherlands)) in March 2013.

  Interview

  Er waren twee tests online, gevolgd door een telefonisch gesprek. Als je slaagt, wordt je uitgenodigd voor een SRD.

  Interview Questions

  • Waarom ben je geïnteresseerd in de energie-industrie?   1 Answer

 7. Helpful (1)  

  Postdoctoraal Onderzoeker Interview

  Anonymous Interview Candidate in The Hague (Netherlands)
  No Offer
  Positive Experience
  Difficult Interview

  (Translated from English)

  Application

  I applied through a recruiter. The process took 2+ weeks. I interviewed at Shell (The Hague (Netherlands)) in June 2012.

  Interview

  Lang en gedetailleerd inhuur proces. Je moet goed voorbereid zijn voor de case-interview. Er zijn drie delen van het interview. Het doorlopen van het CV, daarna een aantal persoonlijke vragen en het laatste is de case-interview waar je wordt verwacht alle aspecten van de gekozen case uit te leggen (er zijn 4 of 5 opties)

  Interview Questions

  • Het interview moet passen bij de kernwaardes van Shell   Answer Question
 8. Helpful (3)  

  Postdoctoraal Onderzoeker Interview

  Anonymous Employee in The Hague (Netherlands)
  Accepted Offer
  Positive Experience
  Difficult Interview

  (Translated from English)

  Application

  I applied through college or university. The process took 2 days. I interviewed at Shell (The Hague (Netherlands)) in May 2012.

  Interview

  Doorliep een CV screening en vervolgens deelgenomen aan een 45 min lang 1-op-1 gesprek op het hoofdkantoor Den Haag. Ze kondigde de uitkomst na lange tijd aan en hebben me nu uitgenodigd op SRD in Den Haag.

  Interview Questions

  • Gebruikelijke vragen zoals: geef een voorbeeld van uw grootste prestatie en ook hoe je je veerkrachtigheid hebt bewezen tijdens moeilijke situaties met mensen of op het werk   Answer Question

 9.  

  Postdoctoraal Onderzoeker Interview

  Anonymous Interview Candidate in The Hague (Netherlands)
  No Offer
  Neutral Experience
  Difficult Interview

  (Translated from English)

  Application

  I applied online. The process took 2+ weeks. I interviewed at Shell (The Hague (Netherlands)) in November 2011.

  Interview

  Aangemeld via het online platform en werd geselecteerd voor een online interview. Ongeveer 2 weken later werd het interview gepland. Het telefonisch interview duurde ongeveer 1,5 uur, bestaande uit 3 secties en volgens de CAR structuur.

  Interview Questions

  • Wat is je grootste prestatie? Wat waren de tussenliggende stappen en hoe heeft u uw voortgang beoordeeld?   Answer Question

Don't Miss Out On a Job You Love
Upload a resume to easily apply to jobs from anywhere. It's simple to set up.