Enexis Reviews | Glassdoor

Enexis Reviews

Updated 27 Sep 2019

To filter reviews, or .

3.9
StarStarStarStarStar
Rating TrendsRating Trends
82%
Recommend to a Friend
87%
Approve of CEO
Enexis CEO Peter Vermaat
Peter Vermaat
18 Ratings
  1. "Fudura"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Asset Manager in Rijswijk, South Holland
    Doesn't Recommend
    Positive Outlook

    I worked at Enexis for more than a year

    Pros

    Solid company Strong mindset on control

    Cons

    Fudura has the same culture as Enexis in a commercial environment

    Enexis2017-02-06
  2. "Werkgever die ruimte biedt voor eigen initiatief"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Manager 
    Recommends
    Positive Outlook
    Approves of CEO

    I have been working at Enexis full-time for more than a year

    Pros

    - Veel opleidingsmogelijkheden - Initiatief wordt zeer gewaardeerd - Flexwerken (indien mogelijk: waar én wanneer je wilt) - Hoge mate van 'trots' op het eigen bedrijf - Regie op je eigen loopbaan

    Cons

    - Soms is het wat bureaucratisch, wellicht inherent aan het zijn van een dusdanig groot bedrijf... - Relatief oude workforce, veelal afkomstig vanuit de 'oude' nutsbedrijven

    Advice to Management

    Er worden ontzettend veel kansen aan iedereen geboden, waarbij het veelal geaccepteerd worden als mensen niet bereid zijn om zich verder te ontwikkelen. Dit biedt een stabiele basis binnen het bedrijf, maar mag best wat vaker een punt van discussie zijn.

    Enexis2016-03-27
  3. "Super bedrijf om voor te werken"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Medewerker Klantenservice in Groningen
    Recommends
    Positive Outlook
    No opinion of CEO

    I have been working at Enexis full-time for less than a year

    Pros

    Erg gericht op de persoon achter de werknemer, goede doorgroeimogelijkheden. Wat je doet wordt gewaardeerd.

    Cons

    Lastig om een vast contract te krijgen

    Enexis2019-08-29
  4. "Lijkt mooier dan het is"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Proces engineer in Den Bosch, North Brabant
    Doesn't Recommend
    Negative Outlook
    No opinion of CEO

    I have been working at Enexis full-time for more than 3 years

    Pros

    Flexibele werktijden Veel vrijheid om je werk te doen

    Cons

    Veel verschil in salarissen onderling Leiderschap geeft geen richting Veel toekomstige reorganisatie waarbij mensen zomaar bij het grof vuil worden gezet

    Advice to Management

    Wees eerlijk bij reorganisatie en dat de werkgelegenheid sterk terug loopt

    Enexis2019-09-27
  5. "Stuwende kracht door goede werksfeer"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Engineer in Assen
    Recommends
    Positive Outlook

    I have been working at Enexis full-time for more than a year

    Pros

    Fantastische werksfeer en saamhorigheid bij Fudura, locatie Assen ( Onderdeel van de Enexis Groep ). Druk en veel werkaanbod vanwege de energie transitie.

    Cons

    Organisatiebreed moet nog groeien. Er moet beter worden samengewerkt. Er wordt nu nog niet projectmatig gewerkt. Communicatie kan beter.

    Advice to Management

    Inzoomen op de problematiek op de werkvloer.

    Enexis2019-07-26
  6. Helpful (1)

    "Ontwikkelpotentie belonen"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Former Employee - Senior Business Controller in Den Bosch, North Brabant
    Recommends
    Neutral Outlook
    Approves of CEO

    I worked at Enexis full-time for more than 3 years

    Pros

    Secundaire voorwaarden op orde Veilige werkomgeving Mogelijkheid om te ontwikkelen (praktisch en theoretisch)

    Cons

    Ambitie is ongelijk aan beloning Doorgroei in verticale zin is veelal politiek gedreven Korte termijn prevaleert boven lange termijn

    Advice to Management

    Luister goed naar je omgeving en waardeer betrokken mensen. Wees marktconform zodat het verloop van je beste krachten minimaal is. Zoals de huidige opzet is treedt uitholling van kwaliteit op, de minder bekwame medewerkers blijven zitten.

    Enexis2019-05-14
  7. Helpful (1)

    "Enexis als bedrijf"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Anonymous Employee 
    Recommends
    Positive Outlook
    Approves of CEO

    I have been working at Enexis full-time for more than 5 years

    Pros

    Flexibiliteit, financieel stabiele organisatie, maatschappelijk verantwoord onderneming, ruimte voor ontwikkeling en leuke collega's.

    Cons

    Minimum groei in salaris en onder het motto van het verminderen van CO2-UITSTOOT is het plan om werkenemers met een lease-auto het leasecontract niet te verlengen waardoor er vele kostbare issues ontstaan m.b.t. mobiliteit. Terwijl er voor een bedrijfsfeest een enorm bedrag wordt gespendeerd.

    Advice to Management

    Na 7 jaar aan de top van mijn salarisschaal bestaat er geen directe mogelijkheid voor een salarisverhoging. Dit is een zorgwekkende situatie, die ten koste gaat van de waardering als hardwerkende Enexis medewerker. De waardering kan verbeterd worden door duidelijke afspraken te maken over een jaarlijkse salarisgroei of om een salarisschaal hoger te gaan. De prijzen stijgen en de lonen moeten daar evenredig in... meegaan.

    Show More
    Enexis2019-01-06
  8. "Enexis Venlo afd. Engineering"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Former Employee - Engineer in Venlo
    Doesn't Recommend
    Neutral Outlook
    No opinion of CEO

    I worked at Enexis full-time for less than a year

    Pros

    Manager is vriendelijk, fijn om een praatje te maken. Eten in kantine maar is vrij beperkt, wat er is smaakt wel goed. Parkeren kan makkelijk voor de deur, locatie gebouw ligt niet op makkelijke plek voor openbaar vervoer. Je kan rustig je gang gaan hier.

    Cons

    Technisch is het niet veel, merendeel 80% is administratie. De software van global is al jaren niet af dit zorgt voor veel omslachtige routine werkzaamheden. Sommigen wat er al lang werken geven een overspannen werkcultuur, cq gaan gelijk in strijd met nieuwe medewerkers. De inhuur is gemiddeld 5 a 7 jaar via detacheering.

    Advice to Management

    De oude generatie heeft elk zn eigen manier van werken, op gebied van software meer struktureren zou goed zijn. Meer leanmanagment al is het voor de vreugde op de afdeling te motiveren ipv afschuiven emails.

    Enexis2018-10-22
  9. "Zeer prettig werken met goede zorg voor medewerkers."

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Industrial Automation in Weert
    Recommends
    Neutral Outlook
    No opinion of CEO

    I have been working at Enexis full-time for less than a year

    Pros

    -toekomstgericht, -goede secundaire voorwaarden, -Interne doorgroeimogelijkheden. -informele sfeer -ruimte voor eigen inbreng

    Cons

    -Veel werkzaamheden zouden beter gestroomlijnd kunnen worden. -Groot verschil qua loon tussen functies op hetzelfde niveau. -afstemming tussen bedrijfsvoering tussen noord en zuid kan beter.

    Enexis2018-06-26
  10. Helpful (1)

    "Goede arbeidsvoorwaarden, verschrikkelijke cultuur"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Informatieanalist in Den Bosch, North Brabant
    Doesn't Recommend
    Positive Outlook
    Disapproves of CEO

    I have been working at Enexis part-time for more than 10 years

    Pros

    Secundaire arbeidsvoorwaarden Denk hierbij aan telefoon van de zaak. Persoonlijk ontwikkelbudget. Mogelijkheid tot thuiswerken. Gratis parkeren bij kantoor. Reiskaart voor openbaar vervoer.

    Cons

    Cultuur, erg directief. Targets worden top-down opgelegd, de verantwoordelijk echter zo laag mogelijk. Negatieve afrekencultuur waar veel intimidatie is. Interne bedrijfspolitiek lijkt beleid te bepalen. Arbeidsvoorwaarden zijn goed, worden echter in rap tempo afgebroken. Bureaucratisch: verantwoordelijk management durft geen beslissingen te nemen.

    Advice to Management

    Kom uit je ivoren toren

    Enexis2018-03-29
Found 34 reviews