NMBS Reviews | Glassdoor

NMBS Reviews

Updated Apr 23, 2019

To filter reviews, or .

Found 63 reviews

3.4
StarStarStarStarStar
Rating TrendsRating Trends
61%
Recommend to a Friend
34%
Approve of CEO
NMBS CEO Jo Cornu
Jo Cornu
30 Ratings
Pros
  • "De serieuze en toch losse sfeer met de collega's maken het heel aangenaam om naar het werk te komen(in 7 reviews)

  • "gratis rijden met de trein als werknemer(in 6 reviews)

Cons
  • "Personeel te kort op meerdere plekken(in 7 reviews)

  • "Onregelmatige uren, wel meer vergoedt(in 5 reviews)

More Pros and Cons
  1. "ENgineer"

    StarStarStarStarStar
      Former Employee - Anonymous Employee 

      I worked at NMBS

      Pros

      Good to work. Nice work culture.

      Cons

      Low maintenance. Need to run at a good pace.

      NMBS2018-10-23
    • "Its a fun and learn full rollercoaster"

      StarStarStarStarStar
      • Work/Life Balance
      • Culture & Values
      • Career Opportunities
      • Compensation and Benefits
      • Senior Management
      Current Employee - Production Planning in Mechelen
      Recommends
      Positive Outlook
      Approves of CEO

      I have been working at NMBS full-time for more than a year

      Pros

      It's a challenge and you feel like you are making a difference in an older work environment.

      Cons

      It's sometimes very stiff and hard to make changes in a system grounded by old experiences.

      Advice to Management

      Try and be drastic in your measures and inform yourself more what happens 'below' you. But my direct boss is awesome and he knows it.

      NMBS2015-11-14
    • "NMBS"

      StarStarStarStarStar
      • Work/Life Balance
      • Culture & Values
      • Career Opportunities
      • Compensation and Benefits
      • Senior Management
      Current Employee - Anonymous Employee 
      Recommends
      Approves of CEO

      I have been working at NMBS

      Pros

      -Toffe medewerkers -Goeie loon voor de werk

      Cons

      -Ik vond geen minpunten. meer en meer onderhoud... geen nieuw installatie.. -

      NMBS2015-10-26
    • "Jobstudent"

      StarStarStarStarStar
      • Work/Life Balance
      • Culture & Values
      • Career Opportunities
      • Compensation and Benefits
      • Senior Management
      Current Employee - Jobstudent 
      Recommends

      I have been working at NMBS full-time for less than a year

      Pros

      Goede verloning en voordelen, prima salaris.

      Cons

      Onregelmatige uren, wel meer vergoedt.

      NMBS2019-04-09
    • "Treinbegeleider"

      StarStarStarStarStar
      • Work/Life Balance
      • Culture & Values
      • Career Opportunities
      • Compensation and Benefits
      • Senior Management
      Current Employee - Treinbegeleider in Leuven
      Doesn't Recommend
      Neutral Outlook
      Disapproves of CEO

      I have been working at NMBS full-time

      Pros

      Goed betaald. Veel collega's. Enkele voordelen

      Cons

      Weinig verlof dat je kan krijgen. Geen plaats voor ambitie.

      NMBS2019-04-23
    • "Technische functies spoorwegen"

      StarStarStarStarStar
      • Work/Life Balance
      • Culture & Values
      • Career Opportunities
      • Compensation and Benefits
      • Senior Management
      Former Employee - Anonymous Employee 
      Negative Outlook

      I worked at NMBS full-time

      Pros

      Enorm veel mooie uitdagingen. Als technieker of ingenieur kom je in contact met alle mogelijke technologieen, dus altijd iets dat je kan boeien.

      Cons

      Te weinig concentratie vanuit maangement naar kernzaken (core business). Te veel bezig met honderd en een bijzaken met gevolg dat juiste prioriteiten niet gelegd worden of nodige inspanning aan gedaan wordt. Gevolg is dat veel zaken vierkant draaien die eigenlijk evident zouden moeten zijn.

      Advice to Management

      Kies één strategie geent op economische en bedrijfstechnische redenen. Maak een realistisch plan (budget!!!) om dit te realiseren. Maar vooral: blijf bij dit plan en niet om de zoveel maanden van prioriteit veranderen door allerlei externe invloeden.

      NMBS2019-03-21
    • "statutair"

      StarStarStarStarStar
      • Work/Life Balance
      • Career Opportunities
      • Compensation and Benefits
      Current Employee - Verkeersleider spoorwegen in Antwerp
      Recommends
      Positive Outlook
      Approves of CEO

      I have been working at NMBS full-time for more than 10 years

      Pros

      vast benoemde job,aangename werksfeer,interessant werk

      Cons

      na al die jaren begint het ploegen stelsel wel door te wegen

      NMBS2019-03-04
    • "Blijven hangen in het verleden"

      StarStarStarStarStar
      • Work/Life Balance
      • Culture & Values
      • Career Opportunities
      • Compensation and Benefits
      • Senior Management
      Former Employee - treinbestuurder 
      Doesn't Recommend
      Neutral Outlook
      Disapproves of CEO

      I worked at NMBS full-time for more than 8 years

      Pros

      gratis met de trein op reis en in vele landen in europa vrijbiljetten

      Cons

      Als treinbestuurder hou je amper een sociaal leven over.

      NMBS2019-03-18
    • "Goed"

      StarStarStarStarStar
      • Work/Life Balance
      • Culture & Values
      • Career Opportunities
      • Compensation and Benefits
      • Senior Management
      Current Employee - Anonymous Employee 

      I have been working at NMBS full-time

      Pros

      Veel verlof, goede werksfeer, tof

      Cons

      Logica van hogerop kan beter

      NMBS2019-03-01
    • "wat er gedaan word met uw belastinggeld"

      StarStarStarStarStar
      • Work/Life Balance
      • Culture & Values
      • Career Opportunities
      • Compensation and Benefits
      • Senior Management
      Current Employee - Bouwkundig tekenaar in Brussels
      Doesn't Recommend
      Negative Outlook
      Disapproves of CEO

      I have been working at NMBS full-time for more than 10 years

      Pros

      aantal dagen verlof, maar die heb je nodig om geen burn of bore out te krijgen

      Cons

      puur tijdverlies, je bent hier niet meer dan een nummer, waarom als het makkelijk kan het moeilijk maken, slogan NMBS.

      Advice to Management

      zakkenvullers, voor elke statutaire die zelf opstapt krijgen de managers een premie.

      NMBS2019-03-08
    Found 63 reviews