Friendly environment - Anonymous employee Banque de France Employee Review

5.0
Apr 16, 2024
Anonymous employee
Business Outlook

Pros

Friendly environment to discover many aspects of banking.

Cons

Very high turnover even internally which creates professionnals with little experience in their current field of work.

Explore other reviews about Banque de France

1.0
Mar 27, 2026
Business Outlook

Pros

Sujets très intéressants, lieux de travail prestigieux

Cons

Grandes rigidités et lourdeurs Culture très conservatrice et néolibérale Salaires insuffisants pour le niveau des responsabilités, ne permet pas de s’accomplir ni de travailler sereinement Manque de diversité

avatar
Banque de France Response
2w
Merci d’avoir pris le temps de partager votre retour d’expérience au sein de notre institution. Nous vous remercions d’avoir souligné l’intérêt des sujets traités ainsi que la qualité de l’environnement de travail. La richesse des missions confiées à nos collaborateurs constitue en effet un point auquel nous sommes particulièrement attachés. Nous prenons également en considération vos remarques concernant l’organisation, la culture d’entreprise ainsi que la rémunération. Ces sujets sont importants et font l’objet de réflexions continues afin d’améliorer l’expérience collaborateur, de favoriser un fonctionnement plus fluide et de mieux accompagner les responsabilités exercées par chacun. Nous vous remercions pour votre retour constructif et vous souhaitons une excellente continuation dans votre parcours professionnel.
4.0
Dec 11, 2025
Business Outlook

Pros

Good benefits although salaries sometimes struggle to compete against Paris financial private sector salary (depends which sector/job) - but numerous add-ons help bridge that gap (bonus, subsidized flat, holiday lump sum etc...) Work culture is very french, which has pros (lunch culture, good communication) and cons (hierarchy is strongly felt, administrative complexity for promotion...) and it could be a challenge to integrate as a non french native (even worse without speaking french). Although some direction (especially ACPR) are way younger and more international. Very good work-life balance, with work load on average oslightly lower than average (there are peaks).

Cons

Very stable but slow career progress (possible but requires networking, work)

See reviews by: Helpful|Rating|Date|All