Gemiste kans - gewoon, doen! - Medewerker Klantenservice Coolblue Employee Review

2.0
Oct 20, 2017
Business Outlook

Pros

Het bedrijf trekt jonge, ambitieuze mensen aan. Mijn collega's waren fantastisch.

Cons

Pak even een bak koffie en ga er voor zitten. 1. Het salaris. Na mijn jaarlijke functioneringsgesprek heb ik 0,4% erbij gekregen en kwam ik uit op 9,89 euro bruto per uur. Mijn functioneren werd als gemiddeld bestempeld, anders had ik 0.6% erbij gekregen. 2. Die functioneringsgesprekken en coaching gaan nergens over. Ik weet dat je op een klantenservice vooral goed moet zijn in werken binnen kaders. Als een bedrijf dat verlangt van haar klantenservicemedewerkers, moeten ze geen mensen aannemen op het feit dat ze minimaal HBO/WO opgeleid zijn. Dan moet je geen mensen aannemen die 'zo leuk zijn dat je er ook na je werk een biertje gaat drinken'. Neem dan een stel schapen aan dat zich niet verbonden voelt met het bedrijf en 0 extra input wil leveren. 3. De leidinggevenden zijn slim genoeg om zich dom te houden, maar worden voorbijgelopen door de gewone medewerkers in de lijn. Ik ben keer op keer tegen hetzelfde probleem aangelopen. Tijdens coachinggesprekken zat mijn senior/leidinggevende vast in een denkpatroon en werd mijn reactie gezien als een aanval op hem/haar persoonlijk. De senior voelde aan alles aan dat ik eigenlijk zijn baas had kunnen zijn en deed wat hij kon om mij klein te houden. Dit is niet één senior geweest, het zijn er 3 geweest. 4. Ik was van de 'oude lichting'. Ik ben gestart zonder min-max contract en dat heb ik godzijdank weten te behouden. Voor mijn 40 uur moest ik 48 uur per week beschikbaar zijn. Vanwege verplichte beschikbaarheden in de avonden (tot middernacht) en het weekend kwam ik uit op een zeer wisselend rooster. Om rond te kunnen komen en stabiliteit te krijgen ben ik uiteindelijk van zondag t/m donderdag gaan werken, iedere dag tot middernacht. Zo wist ik in ieder geval zeker dat ik 2 dagen achter elkaar vrij was - iets wat anders niet het geval was. 5. Doorgroeien was geen optie. Als je uit een positieve binding met het bedrijf kritisch durft te zijn kan je het echt vergeten. 6. Leidinggevenden maken meer dan eens ongepaste opmerkingen. Komt vast door de open en vriendschappelijke houding. Sorry - ik had deze opmerkingen ook niet van mijn vrienden geaccepteerd. Wat doe je er aan? Niets - dan heb je namelijk pech bij je volgende contractverlening. Die overigens toch al onzeker is. 7. Ziekmelden. Prima. Daar moet je afspraken over maken. Maar dat je mij dwingt om 2 keer per dag te bellen, iedere dag? Doe normaal. Ik wil zo snel mogelijk beter zijn en niet mijn wekker hoeven zetten om uit mijn koortsdroom wakker te worden en je te bellen. Daarnaast: ik hoef jullie niets te vertellen over hoe ik mij voel of wat ik heb. Ik ben gewoon ziek. En die wachtdag is belachelijk - je werkt alleen maar in de hand dat mensen daar vervolgens een extra dagje vrij achter aan plakken. En dan nog werkinhoudelijk. Systemen die niet werken maar waar door developers geen prioriteit aan mag worden gegeven, collega's die hun werk niet doen maar omdat ze vrienden zijn met de baas gewoon fouten mogen blijven maken, nooit te horen krijgen dat je iets goed hebt opgelost .. het was echt jammer.

avatar
Coolblue Response
8y
Beste voormalige Coolblue'er, Wat vervelend om te horen dat je dit zo hebt ervaren. We horen graag meer van je met betrekking tot deze situatie. Ik wil graag meer horen over de ervaring die je omschrijft. Als je mij de volgende gegevens mailt, kom ik telefonisch of via e-mail zo snel mogelijk bij je terug: - Je telefoonnummer - Een datum en tijdstip waarop je telefonisch bereikbaar bent. Mijn e-mailadres is: lotte.vanvelzen@coolblue.nl. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Met vriendelijke groet, Lotte - Recruitment Specialist Employer Branding

Explore other reviews about Coolblue

5.0
Mar 6, 2026
Business Outlook

Pros

Great team memeber that are vrey helpful

Cons

could use more coffee in the break room

5.0
Oct 13, 2025
Business Outlook

Pros

I am the CFO of the company

Cons

I get paid way to much vs what I have to do

See reviews by: Helpful|Rating|Date|All